Партії Данії хочуть укласти угоду, яка забороняє референдум про членство в ЄС

Вівторок, 28 лютого 2017, 11:53

Група данських політичних партій планує запропонувати парламентську угоду, що зобов'язує всі про європейські партії ніколи не піднімати питання проведення референдуму щодо членства країни в ЄС.

Про це повідомляє The Local.

Соціал-ліберальна партія, Альтернативна і Соціалістична ліва партії стверджують, що така угода зробить Данію більш надійною і допоможе економіці країни, адже міжнародні інвестори зможуть краще передбачати перспективи.

Угода також допоможе завадити євроскептикам із Данської народної партії вимагати, що Ліберальна або Соціал-демократична партії провели референдум в обмін на підтримку після наступних виборів.

"Ми припускаємо, що сім партій у парламенті можуть раз і назавжди заявити, що Данія не проводитиме голосування щодо членства в ЄС", - сказав Мортен Остергаард, лідер Соціал-ліберальної партії.

Три партії сподіваються укласти угоду з Ліберальною партією, Ліберальним альянсом і Консервативною народною партією та соціал-демократами, які підтримують членство в ЄС.

В такому разі ідею проведення референдуму підтримуватимуть тільки права Данська н родна партія і лівий "Червоний-зелений альянс". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.