У Туреччині главу МЗС Австрії назвали ісламофобом через заяву про візит Ердогана

Вівторок, 28 лютого 2017, 12:40

В МЗС Туреччини назвали міністра закордонних справ Австрії Себастьяна Курца расистом та ісламофобом через його коментарі щодо ймовірного агітаційного мітингу президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Австрії напередодні конституційного референдуму.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря Міністерства закордонних справ Туреччини Хусейна Муфтуглу, повідомляє Turkish Minute.

"Схоже, що Курц, чиї расистські та ісламофобські погляди виходять далеко за межі радикальних партій, в черговий раз намагається привернути увагу до своїх політичних інтересів, зачіпаючи нашу країну", - сказав він на прес-конференції в понеділок.

За словами прес-секретаря Міністерства закордонних справ Туреччини, зауваження Курца щодо мітингу Ердогана в Австрії суперечать міжнародним принципам демократії.

"Ми не приймаємо цих безвідповідальних заяв, які виходять за межі, та цю перекручену ідеологію, яка стоїть за цим", - сказав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив, що в Австрії не будуть раді президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану, якщо він приїде для проведення агітаційних заходів напередодні референдуму щодо зміцнення його повноважень.

Курц заявив, що агітація Ердогана за спірний референдум "збільшить тертя" в Австрії та "перешкоджатиме інтеграції" турецької меншини, яка становить 360 тисяч осіб, включаючи 117 тисяч громадян Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: