МЗС РФ звинуватило Конгрес США у підготовці "економічної блокади"

Вівторок, 28 лютого 2017, 13:18

Міністерство закордонних справ РФ вважає, що американські конгресмени намагаються організувати щось на кшталт економічної блокади через законопроект, який може не дозволити президенту США Дональду Трампу скасувати санкції проти Москви.

Про це заявив заступник голови російського МЗС Сергій Рябков, повідомляє "РИА Новости".

"У січні поточного року ними внесений законопроект, що передбачає кодифікацію санкцій, введених обамівськими розпорядженнями, щоб Трамп не зміг їх скасувати по своїй волі. Більше того, пропонується розширити і посилити рестрикції, і навіть спробувати шантажем примусити слідувати їм треті країни. Тобто, по суті справи, організувати щось на кшталт економічної блокади Росії", - сказав Рябков.

Він зазначив, що у російському МЗС "не драматизують ситуацію", так як розуміють, що Трампу і його команді потрібен час, щоб налагодити роботу зовнішньополітичного блоку і уточнити пріоритети.

Нагадаємо, у США група конгресменів, що представляють Республіканську і Демократичну партії, представили законопроект, який не дозволить адміністрації президента США Дональда Трампа скасувати санкції проти Росії без схвалення Конгресу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.