Омбудсмен ЄС відкрила справу щодо роботи Баррозу в американському банку

Вівторок, 28 лютого 2017, 13:31

Омбудсмен ЄС Емілі О'Рейлі почала розслідування після звернення Європейської комісії щодо переходу екс-президента  інституції Жозе Мануель Баррозу на роботу в американський банк.

Про це повідомляє EUobserver.

Європейський омбудсмен відкрила справу 28 лютого після того, як співробітники Єврокомісії зібрали підписи під петицією, яка закликає президента Жан-Клод Юнкера вжити "зразкових заходів" щодо свого попередника.

Група співробітників інституції ЄС ініціювала петицію, яку підписали 153 тисячі осіб, і подали скаргу, яка була зареєстрована 7 лютого.

У петиції вимагають від Єврокомісії покарати Баррозу за те, що він погодився на роботу в американському інвестиційному банку "Goldman Sachs".

Нагадаємо, спеціально створений комітет з питань етики дійшов висновку, що Жозе Мануель Баррозу не порушував етичні норми і правила поведінки для працівників Єврокомісії, погодившись працювати радником в Goldman Sachs.

Скандал навколо Баррозу розгорнувся після його призначення виконавчим головою ради директорів міжнародного підрозділу Goldman Sachs. При цьому екс-глава ЄК отримує пенсію у розмірі 7 тисяч євро з бюджету ЄС.

У вересні минулого року президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер розпорядився провести розслідування щодо того, чи порушив Баррозу етичні норми і правила поведінки для працівників ЄК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.