У НАТО стурбовані закриттям пунктів пропуску на адмінкордоні Грузії та Абхазії

Вівторок, 28 лютого 2017, 16:01

У НАТО стурбовані щодо інформації про закриття  двох пунктів пропуску уздовж адміністративного кордону Грузії із самопроголошеною республікою Абхазія.

Про це йдеться у заяві речниці генсека НАТО Оани Лунгеску.

"Закриття цих точок перетину, які щодня використовують сотні городян, матиме негативний вплив на ситуацію на місці і стабільність в регіоні. Це буде обмежувати свободу пересування, позначиться на житті місцевих жителів. Ми закликаємо до перегляду цих заходів, щоб забезпечити свободу пересування для громадян", - йдеться у заяві.

У НАТО нагадали, що вони продовжуєть підтримку територіальної цілісності і суверенітету Грузії в її міжнародно визнаних кордонах.

"Ми закликаємо Росію скасувати визнання регіонів Грузії - Південної Осетії і Абхазії, в якості незалежних держав", - зазначила Лунгеску.

Влада Абхазії сьогодні заявила про закриття пунктів пропуску Набакіа і Отобая. Після цього на адмінкордоні між Абхазією та Грузією залишається всього два КПП, причому один із них використовується тільки для технічного обслуговування Інгурської ТЕС.

Як відомо, Росія ратифікувала договір із Абхазією про союзництво і стратегічне партнерство. Низка європейських політиків, зокрема, глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс та міністр закордонних справ Естонії Кейт Пентус-Розіманнус, заявили, що існує ризик анексії Росією цієї грузинської території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.