Комітет ЄП проголосував за зняття з Ле Пен депутатської недоторканності

Вівторок, 28 лютого 2017, 20:32

Комітет Європарламенту з правових питань проголосував за те, щоб позбавити лідера французьких ультраправих Марін Ле Пен депутатської недоторканності через її твіти з фото, на яких ІДІЛ страчує людей.

Про це повідомляє Reuters.

"Депутати Європарламенту з комітету з правових питань "переважною більшістю" голосів проголосували за зняття депутатської недоторканності ЄС з кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Ле Пен, яка є депутатом Європейського парламенту, перебуває під слідством у Франції за те, що вона у 2015-му році опублікувала у Twitter фото, де зображено акти насильства ІДІЛ, серед яких обезголовлення журналіста США Джеймса Фоулі.

"У відповідь на прохання французьких судових органів, Комітет з правових питань проголосував за те, щоб позбавити її депутатської недоторканності", – повідомили агенції чиновники ЄС.

Відтак, рішення комітету має бути підкріплене голосуванням парламенту, що може відбутися вже на цьому тижні.

Варто додати, що депутатський імунітет Ле Пен захищає її від кримінального переслідування. Знятті недоторканності дозволить судове переслідування Ле Пен правоохоронцями Франції. Лідеру французьких ультраправих загрожує покарання у вигляді трьох років позбавлення волі і штраф в 75 000 євро у випадку, якщо суд визнає її винною.

"Євродепутати переважною більшістю проголосували за те, щоб позбавити недоторканності Ле Пен", – відзначила представниця євро скептичного руху "пʼять зірок" депутат від Італії Лаура Феррара.

"Офіційний представник парламенту заявив, що 18 депутатів проголосували за зняття недоторканності Ле Пен і троє проголосували проти", – відзначає агенція.

Сама Ле Пен наразі виявилася не досяжною для того, аби дати коментар.

Нагадаємо, нещодавно з'явилися нові звинувачення у скандалі з партією Марін Ле Пеню. Колишній помічник французького ультраправого кандидата в президенти Марін Ле Пен зробив нові заяви про шахрайські дії у процесі фінансування партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.