ЄС виділяє 1,5 млн євро на допомогу офісу омбудсмена України

П'ятниця, 3 лютого 2017, 12:23

Європейський Союз виділяє 1,5 млн євро для впровадження проекту, спрямованого на удосконалення роботи офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Про це на прес-конференції заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє УНІАН.

"Згідно з нормами та положеннями Угоди про асоціацію, удосконалення верховенства права в Україні - це одне з найголовніших завдань і умов співробітництва України і ЄС. Для того, щоб удосконалити верховенство права, нам треба сприяти, щоб українське керівництво проводило успішну боротьбу з корупцією, проводило реформу судової системи, розвивало вільні ЗМІ та життєздатне громадянське суспільство", - цитує агенція Мінгареллі.

Він, зокрема, повідомив, що бюджет проекту 1,5 млн євро розрахований на 24 місяці.

"Ми вважаємо, що маємо і надалі сприяти зміцненню інституційного потенціалу секретаріату уповноваженого з тим, щоб захищати права людини в цій дуже важливій сфері", - додав дипломат.

Своєю чергою уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська зазначила, що проект спрямований на покращення роботи офісу омбудсмена з тим, щоб привести стандарти роботи у відповідність до загальноприйнятих на сьогодні в Європі.

За її словами, у реалізації зазначеного проекту допомагатимуть партнери з Австрії та Литви.

"Це можливість ознайомитися з досвідом інших держав, можливість отримати академічну базу в нашій роботі завдяки тому, що і Інститут прав людини Людвіга Больцмана (Австрія), і вищі навчальні заклади Литви будуть також співпрацювати разом з нами і підвищувати в тому числі і наукову базу нашої роботи", - сказала Лутковська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.