Хакери атакували Лейбористську партію Норвегії, підозрюють росіян

П'ятниця, 3 лютого 2017, 14:48

Лейбористська партія Норвегії стала жертвою хакерських атак восени минулого року.

Про це повідомляє норвезький телеканал TV2.

Повідомляється, що хакери намагалися зламати сервери, на яких знаходилися документи парламентської фракції лейбористів. Чи була ця атака успішною, невідомо.

Про спробу зламу лейбористів проінформувала норвезька поліцейська служба безпеки (PST). Правоохоронці поки відмовляються коментувати інцидент.

Лідер Лейбористської партії Йонас Гар Стере підтвердив, що електронні повідомлення партії, можливо, були скомпрометовані.

"Я можу підтвердити, що ми отримали повідомлення від служби безпеки, що парламентська група лейбористів піддалася спробі атаки, яку PST пов'язує з іноземною розвідкою", - повідомила прес-секретар лідера партії.

Зазначимо, що у Норвегії восени заплановані парламентські вибори.

За інформацією видання Dagbladet, хакерську атаку здійснила та ж група, що зламала сервери Національного комітету Демократичної партії США.

Американські спецслужби повідомили, що атака була здійснена Росією в спробі вплинути на результат виборів у США.

За атакою в США стоїть хакерська группа APT28. На думку багатьох спеціалістів з кібербезпеки, APT28 є відділом Головного розвідувального управління Генштабу РФ.

Нагадаємо, минулого тижня Поліцейська служба безпеки Норвегії заявила про операцію російських спецслужб, метою якої було вплинути на Нобелівський комітет, щоб не допустити вручення премії миру президентові України Петру Порошенку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.