В РФ пояснили Білорусі, що не вводили прикордонний режим, лише "режим прикордонних зон"

П'ятниця, 3 лютого 2017, 15:35

В Кремлі заявили, що прикордонний режим між Росією та Білоруссю не вводився, російська сторона встановила лише режим прикордонних зон для регламентування відвідування цих районів громадянами третіх країн.

Про це повідомили в прес-службі Кремля, передає ТАСС.

"У Кремлі зазначили, що президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив із низкою критичних зауважень щодо нібито запровадження Москвою прикордонного режиму між двома союзницькими державами", - повідомляє агентство.

"Ми хочемо підкреслити, що це не так. Ніякого прикордонного режиму не вводилося, мова йде про введення прикордонних зон на прилеглих до кордону районах. Це пов'язано з необхідністю регламентування відвідування прикордонних районів громадянами третіх країн", - підкреслили в прес-службі.

У Кремлі заявили, що "ніяких наслідків від такого запровадження для громадян Росії і Білорусії немає і бути не може".

Нагадаємо, 1 лютого директор ФСБ Росії розпорядився встановити прикордонну зону на кордонах Смоленської, Псковської і Брянської областей з Білоруссю. У документах наголошується, що прикордонна зона запроваджується "для створення необхідних умов охорони державного кордону РФ".

Цей крок став відповіддю на введення Мінськом з 12 лютого безвізового режиму строком на 5 днів для громадян ЄС і США.

У МЗС Білорусі заявили, що встановлення Росією прикордонної зони з Білоруссю відбулося без попереднього повідомлення Мінська.

Після цього портал Регнум, посилаючись на свої джерела, заявив про рішення Білорусі вийти з ЄврАзЕС і Союзної держави з РФ.

Сьогодні, 3 лютого, під час зустрічі з журналістами та експертами президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нинішня криза у відносинах з Росією пов'язана з побоюваннями Москви щодо зміни зовнішнього курсу Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.