ЄС ухвалив план боротьби з міграцією з Північної Африки

П'ятниця, 3 лютого 2017, 15:39

Глави держав країн-членів Європейського Союзу на неформальному саміті на Мальті прийняли декларацію, в якій прописані механізми стримування напливу мігрантів із Північної Африки на центральному середземноморському маршруті.

Документ розміщений на сайті Європейської ради.

Минулого року через Середземне море до Європи прибули більше 180 тисяч мігрантів. Їх кількість на цьому маршруті зростає, тоді загалом кількість прибуваючих до ЄС мігрантів зменшилася.

План передбачає тіснішу співпрацю з Лівією, яка є зараз основною країною, через яку мігранти потрапляють Середземним морем до Європи, насамперед до берегів Італії.

"Зусилля із стабілізації Лівії зараз важливіші, ніж коли-небудь, і ЄС буде робити все можливе для сприяння досягненню цієї мети. Зміцнення потенціалу Лівії є ключовим для влади, яка має взяти під контроль сухопутні і морські кордони, і боротися з транзитом і контрабандою", - йдеться у декларації.

ЄС має намір надати обладнання і підтримку національній береговій охороні Лівії, яка могла б боротися з контрабандистами.

Мігранти, які перебуватимуть у Лівії, змушені будуть там залишатися у таборах. Передбачається створення відповідних умов для їх проживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.