США ввели нові санкції проти Ірану за випробування ракети

П'ятниця, 3 лютого 2017, 17:33

США ввели нові санкції проти Ірану після того, як 29 січня 2017 року Іран провів випробування балістичної ракети.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну США.

До санкційного списку Управління з контролю за іноземними активами Казначейства США (OFAC) було включено 13 приватних осіб та 12 компаній. 

"Іран грає з вогнем - вони не цінують того, яким "добрим" з ними був президент Обама. Але не я!" - написав сьогодні у своєму Twitter президент США Дональд Трамп.

"Санкції, що вводяться в перші тижні строку повноважень президента Дональда Трампа, показують прагнення його адміністрації зайняти сильну позицію щодо Ірану від самого початку. Протягом усієї своєї кампанії Трамп звинувачував адміністрацію Обами в тому, що вона не була достатньо жорстка щодо Ірану, та пообіцяв розправитися у разі обрання", - зазначає The Assоciated Press.

Нагадаємо, Іран підтвердив проведення випробувань балістичної ракети, але заперечив, що це є порушенням ядерної угоди, укладеної 2015 року.

Раніше в США заявили, що Іран у неділю провів випробування балістичної ракети середньої дальності, яка вибухнула, пролетівши трохи більше тисячі кілометрів.

Резолюція Ради Безпеки ООН, яка закріпила ядерну угоду країн Заходу з Тегераном, на вісім років забороняла випробування балістичних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.