Україна і НАТО перебувають в режимі кризової комунікації через ескалацію на Донбасі

П'ятниця, 3 лютого 2017, 17:37

Україна і НАТО через ескалацію на Донбасі перебувають в режимі кризової комунікації. В разі необхідності буде терміново проведено засідання Комісії Україна-НАТО.

Про це заявив виконуючий обов’язки голови місії України при НАТО Єгор Божок у коментарі УНІАН.

"З ранку понеділка місія України при НАТО і штаб-квартира Альянсу перебувають в режимі кризової комунікації. Відбувається постійний обмін інформацією про те, що відбувається на сході України", - сказав Божок.

За словами українського дипломата, на початку тижня  він зустрівся із заступником генерального секретаря Роуз Геттемюллер.

"Вже в понеділок я її поінформував про те, що відбувається. Одразу ми започаткували механізм кризової комунікації і перебуваємо в постійному контакті", - зазначив Божок.

При цьому в.о. голови місії повідомив, що щойно завершив підготовку "чергової порції" інформації для передачі керівництву НАТО про те, що продовжує відбуватися на сході України.

"Україна та НАТО перебувають в готовності провести екстрене засідання Комісії Україна-НАТО відразу, якщо це буде потрібно. Навіть на вихідних. Є підстави вважати, що йде підготовка до подальшої ескалації. Традиційно, як радянська, а тепер російська військова школа робить будь-які ескалації на вихідних", - наголосив дипломат.

Відповідаючи на запитання, чи поділяє НАТО думку про такий розвиток подій, Божок сказав: "НАТО цього не виключає". 

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію використати свій "значний вплив" на бойовиків на сході України і припинити бойові дії поблизу Авдіївки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.