Німецькі соціал-демократи різко скоротили відставання від блоку Меркель

Неділя, 5 лютого 2017, 10:58

Рейтинг Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) після висунення Мартіна Шульца  кандидатом на посаду канцлера досяг позначки в 29 %.

Такими є результати опитування, проведеного соціологічним інститутом Emnid на замовлення тижневика Bild am Sonntag, передає Deutsche Welle.

 Порівняно з показниками тижневої давності рейтинг СДПН виріс одразу на шість процентних пунктів.

Як зазначає видання, це - найкращий показник популярності партії серед громадян ФРН за більш ніж чотири останні роки.

Натомість рейтинг блоку в складі Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС) за той же період знизився на чотири процентних пункти та становить 33 %. Таким чином, лише за тиждень відставання СДПН від ХДС/ХСС скоротилося відразу на 10 процентних пунктів - з 14 до 4. Такою мінімальною різниця у рейтингах двох політичних сил не була з липня 2012 року.

Водночас, згідно з результатами дослідження, за новий термін для чинного канцлера ФРН Ангели Меркель на посаді канцлера виступає 41 % респондентів, 38 - віддають перевагу Шульцу.

Протягом останнього тижня знизилися також показники підтримки партії Зелених та Лівої партії - за обидві політичні сили збираються віддати свої голоси по 8% опитаних. Ультраправа "Альтернатива для Німеччини" зберегла свій рейтинг на рівні 11 %, а за Вільну демократичну партію Німеччини збираються голосувати 6% німців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.