У Косові демонтували стіну, що розділяла Косовську Мітровіцу

фото
Понеділок, 6 лютого 2017, 09:53

Стіну між північною і південною частиною міста Косовська Митровиця в частково визнаній Республіці Косово демонтували в неділю.

Про це повідомляє сербське видання РТС.

Двометрове загородження навпроти мосту через річку Ібар з'явилося в грудні 2016 року. Мер північної частині міста, де переважно живуть серби, заявляв, що стіну збудували заради безпеки.

Однак місцеві жителі сприйняли ідею негативно, вважаючи, що вона веде до остаточного поділу Косовської Митровиці.

 

Новий міст, побудований на місці старого на гроші Євросоюзу, – основна артерія, що з'єднує північну сербську і південну албанську частини міста. Із зведенням стіни вийшло, що європейський проект впирається в глухий кут.

Демонтаж тривав близько години за допомогою двох екскаваторів і пройшов без яких-небудь інцидентів.

Як відомо, президент Косова Хашим Тачі вважає, що Сербія готується анексувати північну частину регіону за "кримським сценарієм".

Нагадаємо, раніше президент Сербії заявив, що готовий ввести війська до Косова для "захисту сербів". Його заява була реакцією на інцидент із сербським потягом, який не пропустили через територію Косова 14 січня.

Потяг Белград-Косовська Мітровиця, на якому було написано "Косово – це Сербія", довелося повернути в Сербію з міркувань безпеки після того, як косовські албанці вчинили низку провокацій на шляху руху поїзду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.