У Кремлі не згодні з Трампом, що Іран - "терористична держава"

Понеділок, 6 лютого 2017, 12:31

У Кремлі не згодні з думкою президента США Дональда Трампа про те, що Іран - "терористична держава" та заявляють про наміри розвивати відносини з цією країною.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Ми не згодні з такою постановкою питання", - сказав представник Кремля, коментуючи заяву Трампа про те, що Іран є "терористичною державою номер один".

"Ви знаєте, що РФ має добрі партнерські відносини з Іраном, ми взаємодіємо з цілого ряду питань, ми дорожимо нашими відносинами в торговельно-економічній сфері й сподіваємося на їх подальший розвиток", - підкреслив Пєсков.

"Ні для кого не секрет, що з цілої низки питань міжнародної та регіональної політики позиції Москви і Вашингтона діаметральним чином розходяться.

Але це не може і не повинно бути перешкодою для вибудовування комунікацій і прагматичних взаємовигідних відносин між Росією і США", - заявив він, відповідаючи на питання, чи може різниця в підходах до Ірану перешкодити нормалізації зв'язків між Росією і США.

Нагадаємо, в інтерв'ю телеканалу Fox News Трамп заявив, що Іран є "терористичною державою номер один".

Раніше повідомлялося, що міністр оборони США Джеймс Меттіс назвав Іран одним з головних спонсорів тероризму, роблячи свої перші коментарі щодо Ірану після того, як президент США Дональд Трамп запровадив нові санкції.

Як відомо, США ввели нові санкції проти Ірану після того, як 29 січня 2017 року Іран провів випробування балістичної ракети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.