Мінфін Німеччини: без МВФ фінансової допомоги для Греції не буде

Понеділок, 6 лютого 2017, 14:44

Програма допомоги Греції закінчиться у тому випадку, якщо МВФ вийде з неї.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на німецьке міністерство  фінансів.

"Міністерство фінансів Німеччини вірить в те, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) залишиться у програмі з надання фінансової допомоги Греції, але вихід МВФ з неї означатиме кінець поточної програми", – цитує агенція прес-секретаря відомства.

Прес-секретар Юрг Вейсгербер підтвердив позицію глави Мінфіна Німеччини Шойбле, який раніше заявив, що якщо МВФ не братиме участі, то "програма (допомоги Греції. – Ред.) закінчена".

Як відомо, Німеччина хоче, щоб МВФ брав участь у наданні фін допомоги Греції, але виступає проти надання Афінам значного полегшення боргового тягаря, чого вимагає Фонд.

Додамо, Берлін виступає проти масштабного списання боргу, попри проведення урядом Греції широкомасштабних реформ і спроб досягнути профіциту бюджету в 3,5% у середньостроковій перспективі після завершення антикризової програми у 2018 році.

Нагадаємо, в грудні минулого року міністри фінансів країн єврозони ухвалили новий короткостроковий план з полегшення графіку виплат боргу Грецією, але на рівнях значно нижче тих, яких вимагає МВФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.