Клімкін назвав "фарсом" пропозицію посла Німеччини про вибори на Донбасі

Вівторок, 7 лютого 2017, 15:44

Міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував ідею про проведення виборів на Донбасі до того, як звідти буде виведено російські війська.

Про це він заявив у дописі у власному twitter.

Таким чином міністр відреагував на заяву посла Німеччини Ернста Райхеля про шляхи врегулювання російсько-українського конфлікту.

Клімкін вважає, що проведення виборів на Донбасі в ситуації, коли там ще перебуватимуть російські війська, може зробити таке голосування схожим на так званий "референдум", який відбувся в Криму в березні 2014 року, а також на фейкові "вибори" в ОРДЛО в листопаді 2014 року.

"Два виборчих фарси під дулами російських автоматів - маємо дві окупаційні влади в окупованому Криму і на Донбасі. Фарсів досить!" - написав він. 

Міністр не уточнює, чи йдеться саме про заяву посла НІмеччини. Водночас, інших заяв, які могли стати підставою для такого допису, останнім часом не звучало.

Як повідомлялося раніше, у вівторок  МЗС викликало посла Німеччини через його недипломатичні заяви. У міністерства є запитання щодо низки висловлювань дипломата.

В опублікованому у вівторок інтерв’ю у виданні "РБК-Україна" Райхель заявив, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ, а також наголосив, що Україна теж не виконує Мінські угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.