Співголовою українсько-польського Форуму партнерства став Портніков

Вівторок, 7 лютого 2017, 17:04

Головою української частини Українсько-польського форуму партнерства став український журналіст та політичний оглядач Віталій Портніков.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

"7 лютого 2017 року у МЗС України відбулася робоча зустріч української частини Українсько-польського форуму партнерства під егідою міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Під час зустрічі було обговорено ключові напрями українсько-польської взаємодії на громадському рівні, насамперед у контексті активізації роботи Українсько-польського форуму партнерства", - йдеться у повідомленні.

За інформацією МЗС, головою української частини Форуму став журналіст та політичний оглядач Віталій Портніков.

Крім того, було затверджено оновлений склад української частини цієї громадської платформи.

Зазначимо, що Українсько-польський форум партнерства започаткував свою діяльність 25 лютого 2011 року у Варшаві та функціонує під патронатом керівників зовнішньополітичних відомств України та Республіки Польща.

Головне завдання Форуму полягає в обговоренні чутливих питань українсько-польських відносин на громадському рівні.

Форум є своєрідною платформою для відкритого обміну думками та розвитку конструктивного українсько-польського діалогу, що спирається на факти й наукові дослідження історичного минулого та аналіз сучасних економічних й політичних процесів.

Нагадаємо, ще у вересні 2016 року міністри закордонних справ України та Польщі Павло Клімкін та Вітольд Ващиковський домовилися про сприяння в організації спільної роботи істориків двох країн щодо вивчення подій, що сталися на Волині в роки Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.