США поділяться з Європою даними про кібератаки під час виборів - ЗМІ

Вівторок, 7 лютого 2017, 17:27

Розвідка США співпрацює з урядами країн Європи у контексті запобігання кібератакам на органи влади європейських країн під час виборів, що мають відбутися цього року в низці країн ЄС.

Про це пише Politico.

"Спецслужби США надали своїм європейським колегам  секретну доповідь про те, чому вони вважають, що саме Росія відповідальна за втручання у вибори президента США для того, аби схилити шальки терезів на користь Трампа", – цитує видання високопоставленого чиновника розвідки США.

Такий обмін є життєво важливим, наполягають головні американські законодавці, які попереджають, що метою Росії є дискредитація політичних ворогів.

У 2017 років у Москви є багато шансів втілити такі плани, адже саме цього року в Німеччині, Франції, Норвегії та Нідерландах, всіх головних союзниках США в міжнародних організаціях, заплановані вибори. Кожна з цих країн вже публічно заявила про свої побоювання щодо втручання РФ у виборчі процеси.

"Відомо, що Москва хоче розширити свій політичний вплив у Європі, що вони хочуть підтримати популістів", – відзначив у коментарі Politico високопоставлений чиновник розвідки.

"Її (Росії. – Ред.) метою, як і раніше, є послаблення НАТО і  зміцнення свого впливу", – відзначає Politico.

Також видання відзначає, що американські спецслужби і законодавці роблять все можливе для того, щоб допомогти запобігти цим спробам дестабілізації.

Наразі невідомо, скільки секретної інформації про російські атаки США готові надати європейським країнам.

Раніше міністр оборони Британії звинуватив РФ в кібератаках і регулярній брехні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.