Присутність НАТО у країнах Балтії посилає чіткий сигнал РФ - Грибаускайте

Вівторок, 7 лютого 2017, 17:46

Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що присутність у Литві понад 1000 військовослужбовців НАТО посилає чіткий сигнал того, що Альянс є "сильним та згуртованим" у Балтійських країнах перед лицем агресії РФ.

Про це вона заявила у вівторок, передає The Associated Press.

Грибаускайте заявила, що Литва "ніколи" не бачила "сили такого масштабу та єдності", розгорнуті в одній зі східних країн-членів НАТО поблизу ключового російського ексклава.

За словами Грибаускайте, присутність військових НАТО "посилає дуже чіткий і важливий сигнал для всіх, що НАТО сильний та згуртований".

"Батальйон прибуде в потрібне місце в потрібний час. Тому що ми бачимо агресивну мілітаризацію Калінінградської області. Це на нашому кордоні", - сказала вона, додавши, що "це свідчить про загрозу (всьому) Альянсу та Європі".

Повідомляється, що на торішньому саміті НАТО у Варшаві, Альянс прийняв рішення про розгортання сил у країнах, що межують з Росією і Білоруссю.

Німеччина буде здійснювати командування багатонаціональним підрозділом, який включатиме понад 1000 військовослужбовців, які будуть базуватися поблизу Калінінградської області. Бойові групи НАТО також будуть розміщені в Польщі, Латвії та Естонії.

Нагадаємо, на територію Литви в середу, 1 лютого, прибули перші 70 солдатів з батальйонів НАТО, очолюваних німецькими військовими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.