Путін підписав закон про ратифікацію угоди з Туреччиною щодо "Турецького потоку"

Вівторок, 7 лютого 2017, 17:58

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про ратифікацію угоди з Туреччиною за проектом газопроводу "Турецький потік".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційний інтернет-портал правової інформації. 

Видання зазначає, що раніше офіційний представник російського кабміну з цього питання, статс-секретар - заступник міністра енергетики РФ Юрій Сентюрін заявляв, що угода "передбачає створення сприятливої нормативно-правової бази, включаючи податкові та митні режими, для проектування, будівництва та подальшої експлуатації газопроводу".

Він пояснив, що "Турецький потік" призначений для поставок російського газу на територію Туреччини, а також для забезпечення виконання російською стороною своїх зобов'язань з постачання газу на територію держав Європейського союзу після 2019 року".

Нагадаємо, 1 лютого Рада Федерації РФ схвалила закон про ратифікацію угоди між урядами РФ і Туреччини за проектом газопроводу "Турецький потік".

Держдума РФ ратифікувала угоду щодо "Турецького потоку" 20 січня.

Угода про проект газопроводу "Турецький потік" була підписана в Стамбулі 10 жовтня 2016 року.

Газопровідна система пройде через акваторію Чорного моря з Росії до приймального терміналу на узбережжі Туреччини і буде складатися з двох ниток загальною максимальною технічної проектною продуктивністю 31,5 млрд кубометрів газу на рік (за 15,75 млрд кубометрів на рік кожна). Протяжність морської ділянки проекту складе близько 920 км, транзитного сухопутної - близько 200 км.

Введення в експлуатацію потужностей обох ниток газопроводу планується до 30 грудня 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.