Трамп: справа "міграційного" указу може завершитися у Верховному суді

Вівторок, 7 лютого 2017, 20:39

Президент США Дональд Трамп заявив, що судова битва щодо його "міграційного" указу може дійти до Верховного Суду.

Про повідомляє ABC News.

За даними видання, виступаючи перед журналістами у вівторок Трамп сказав, що справа його указу щодо мігрантів та біженців може дійти до Верховного Суду, але він все-таки сподівається, що до цього не дійде.

Трамп заявив, що збирається продовжити битву щодо відстоювання указу "через систему".

За словами Трампа, йому важко повірити в те, що його адміністрації доводиться боротися в судах, щоб відстояти "міграційний" указ, проте він продовжить захищати країну.

Нагадаємо, федеральний апеляційний суд рано вранці в неділю 5 лютого відхилив прохання Міністерства юстиції негайно відновити дію підписаного президентом Дональдом Трампом указу, що забороняє видачу віз жителям семи країн з переважно мусульманським населенням.

Як відомо, Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Після цього Трамп у своєму Twitter написав, що відновить дію указу про заборону в'їзду у США громадянам семи країн, який був тимчасово зупинений Федеральним судом в Сіетлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.