Переговорів з ЄС не буде, якщо парламент відкине план щодо Brexit - уряд

Середа, 8 лютого 2017, 08:42

Велика Британія не буде домагатися подальших переговорів з Європейським Союзом, якщо парламент відхилить запропоновану урядом угоду.

Про це заявили у британському уряді, повідомляє Reuters.

Заява, яка перегукується з позицією прем'єр-міністра Терези Мей про те, що "жодної угоди для Британії краще, ніж погана угода для Британії" була зроблена в той час, коли парламент розглядає закон, який дозволить уряду розпочати переговори з ЄС.

В минулому місяці Мей пообіцяла попросити парламент схвалити остаточні терміни виходу в 2019 році, але сказала, що навіть якщо він відкинув цю угоду, Британія залишить ЄС.

Це викликало побоювання серед деяких законодавців, що їх голос буде чисто символічним і вони не зможуть примусити Мей повернутися за стіл переговорів з ЄС, щоб уникнути так званого "жорсткого Brexit".

 "Я не можу уявити більший сигнал слабкості, ніж коли Палата відправить уряд до Європейського Союзу і проситиме, що ми хочемо домовлятися далі ... тому я не можу з цим погодитися", - сказав британський міністр з питання Brexit Девід Джонс.

Нагадаємо, британські депутати в понеділок відхилили низку пропонованих поправок до законодавства, які дали б прем'єр-міністру Терези Мей право повідомити Євросоюз про намір Британії покинути блок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.