Керівна партія Молдови розкритикувала Додона за зроблені в Брюсселі заяви

Середа, 8 лютого 2017, 09:47

Демократична партія Молдови (ДПМ) розкритикувала заяви о президента Ігоря Додона, з якими він виступав після зустрічей з керівництвом ЄС і НАТО в Брюсселі 7 лютого.

Про це йдеться у заяві ДПМ, повідомляє Newsmaker.

Демократи звинуватили Додона в тому, що він захищав не інтереси країни, а інтереси Партії соціалістів.

"Доводиться констатувати, що візит президента перетворився в партійний візит, в ході якого Додон представляв політичні проекти ПСРМ. Лідер країни не виступав як президент всіх громадян Молдови. Він знехтував бажанням більшості громадян, що проголосували на останніх парламентських виборах за продовження проєвропейського курсу Республіки Молдова і за реалізацію Угоди про асоціацію з ЄС", — заявили в ДПМ.

Також у партії заявили, що Молдова повинна якомога швидше відмовитися від протистояння про європейських і проросійських сил.

ДПМ засудила манеру, в якій Молдова була представлена в Брюсселі президентом Додоном. У заяві говориться, що зроблені главою держави заяви відрізняються від стратегії зовнішньої політики, яку проводять уряд і парламентська більшість, а також суперечать інтересам країни і її громадян.

Як повідомлялося, президент Молдови Ігор Додон заявив у Брюсселі, що ситуація в Молдові після підписання з ЄС Угоди про асоціацію погіршилася, всупереч оптимістичним прогнозами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.