Рада ратифікувала угоду з Європейською організацією з питань юстиції

Середа, 8 лютого 2017, 11:12

Верховна рада ухвалила закон про ратифікацію Угоди про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції (№0122).

Про це повідомляє УНІАН.

Метою угоди є посилення співробітництва між Україною та Євроюстом у боротьбі з тяжкими злочинами, зокрема, організованою злочинністю і тероризмом.

Компетентним органом в Україні для виконання цієї угоди є Генеральна прокуратура. З метою сприяння співробітництву Україна може відрядити прокурора зі зв'язку для Євроюсту.

Крім того, Україна визначає чи призначає принаймні одну контактну особу для взаємодії з Євроюстом в установі компетентного органу України.

Згідно з документом, сторони можуть обмінюватися всією інформацією, яка є необхідною, відповідною і не надмірною, для досягнення мети цієї угоди. Угодою також визначаються канали передачі інформації.

Сторони визнають, що належне та адекватне опрацювання і обробка персональних даних, які вони отримують одна від одної, є критично важливим для збереження довіри щодо застосування цієї угоди.

Україна несе відповідальність згідно зі своїм національним законодавством за будь-яку шкоду, заподіяну особі в результаті юридичних чи фактичних помилок у даних, обмін якими був здійснений з Євроюстом.

Принаймні раз на рік сторони проводять регулярний обмін поглядами щодо застосування та подальшого розвитку сфери захисту даних та безпеки даних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.