ЄС скасує геоблокування для фільмів і музики в інтернеті

Середа, 8 лютого 2017, 13:03

В Євросоюзі невдовзі з'являться нові правила, що дозволять європейцям подорожувати і насолоджуватися онлайн-сервісами незалежно від перетину кордонів в межах ЄС і країни перебування.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

Європарламент, Рада ЄС та Європейська комісія узгодили зміну правил, що стосуються авторського права в Європейському союзі в рамках стратегії єдиного цифрового ринку.

Європейці незабаром зможуть повністю використовувати свої онлайн-підписки на фільми, спортивні події, електронні книги, відеоігри або музику при поїздках в межах ЄС.

В даний час в Євросоюзі діють регіональні обмеження, за яких до безкоштовний контент в одній з країн-членів співтовариства може бути відсутнім доступ в іншій країні ЄС.

Обмеження поширюються на фільми, спортивні змагання, музику, що транслюються в інтернеті.

"Це рішення принесе безпосередню користь європейцям. Люди, які в своїй країні купили право на перегляд улюблених телесеріалів, музики і спортивних подій, надалі зможуть отримувати від них задоволення і під час поїздок в інші європейські країни. Це новий важливий крок на шляху руйнування стін до єдиного європейського цифрового ринку", - сказав віце-президент Єврокомісії Андрус Ансіп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.