У Кале затримали 5 менеджерів готелів, які переправляли албанців у Британію

Середа, 8 лютого 2017, 14:17

П'ять менеджерів готелю, підозрюваних у приналежності до мережі перевізників албанських мігрантів до Британії, були затримані під час поліцейської операції у французькому портовому місті Кале.

Про це повідомляє The Local.

"Це розслідування, яке триває вже протягом декількох тижнів, стосується мережі албанських контрабандистів, які використовували чотири готелі у місті Кале", - сказав представник місцевої прокуратури.

Затримані були керівниками або співвласниками готелів. Зловмисники пропонували "гарантований прохід" через кордон тільки для албанців, стягуючи плату в розмірі від 5000 до 10 000 євро залежно від того, як вони перетнуть Ла-Манш, дозволяючи їм транзит через готель, а не через табори мігрантів.

"Ці готелі належать не албанцям, а людям, які, очевидно, і за даними розслідування, розміщували людей албанської національності для цієї мережі контрабандистів, щоб переправити їх до Англії", - додав прокурор.

Кале протягом багатьох років є плацдармом для спроб мігрантів проникнути в Британію, ховаючись у вантажівках або поїздах, які перетинають Ла-Манш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.