Зовнішня розвідка Естонії вважає РФ єдиною загрозою безпеці країни

Середа, 8 лютого 2017, 14:21

Росія є єдиною державою, яка може загрожувати незалежності та територіальній цілісності Естонії.

Такий висновок зроблений у передмові до щорічника Департаменту інформації (служби зовнішньої розвідки) Естонії, опублікованого в середу, 8 лютого, передає портал ERR.ee.

За словами директора департаменту Мікка Маррана, у зв'язку з такою оцінкою загроз для Естонії акцент у щорічнику зроблений саме на Росії.

За оцінкою Департаменту інформації, в минулому році у Росії, як і передбачалося, поглиблювалися внутрішні проблеми.

У поточному році найбільш важливе значення матимуть можливі зміни у відносинах Москви і Вашингтона.

"Безсумнівно, 2017 рік запропонує нам як рутину, так і несподіванки. У стратегічному плані з точки зору нашої безпеки найважливіше значення має динаміка відносин Москви з новим урядом Сполучених Штатів Америки, а також те, як Кремль буде справлятися з внутрішньодержавним кліматом, напруженість у якому весь час наростає", - зазначає Марран.

За його оцінкою, Кремль продовжує випробовувати міцність кордонів на межі дозволеного і недозволеного. У цій ситуації критичне значення має життєздатність трансатлантичної системи безпеки, заснованої на взаємній довірі і спільному потенціалі. У зв'язку з цим необхідно стежити за діями, спрямованими на підрив європейської єдності в контексті майбутніх виборів в різних країнах, а також за збереженням санкційного режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.