Лівійська влада виступає проти планів ЄС щодо мігрантів з Африки

Четвер, 9 лютого 2017, 07:54

Місцева влада в столиці Лівії місті Тріполі і в інших містах виступає проти планів ЄС, щоб зупинити міграційні потоки в Італію.

Про це повідомляє EUobserver.

Опір місцевої влади може значно ускладнити європейські зусилля після того, як глава зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні оголосила про інвестиції в розмірі 200 млн. євро для фінансування проектів з міграції, спрямованих для Лівії і більшої частини Північної Африки.

Минулого тижня глави держав країн-членів ЄС прийняли декларацію, в якій прописані механізми стримування напливу мігрантів із Північної Африки на центральному середземноморському маршруті.

План передбачає тіснішу співпрацю з Лівією, яка є зараз основною країною, через яку мігранти потрапляють Середземним морем до Європи, насамперед до берегів Італії.

ЄС має намір надати обладнання і підтримку національній береговій охороні Лівії, яка могла б боротися з контрабандистами.

Мігранти, які перебуватимуть у Лівії, змушені будуть там залишатися у таборах. Передбачається створення відповідних умов для їх проживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.