РФ вимагає від ЄС гарантій для другої нитки "Турецького потоку"

Четвер, 9 лютого 2017, 09:21

Російська сторона не має наміру будувати другу нитку "Турецького потоку" в Європу в умовах відсутності гарантій і схвалення від Єврокомісії.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на директора четвертого європейського департаменту МЗС РФ Олександра Боцана-Харченка.

"Зараз наосліп, звичайно, ніхто нічого будувати не буде, тому що це пов'язано з певними збитками. І залежати від якихось забаганок, політизованих рішень з серйозними ризиками зараз ніхто собі не дозволить", - сказав він.

Він зазначив, що "позиція Єврокомісії має принципове значення".

"У нас є проект "Турецький потік", по якому пройдені всі процедури узгодження, і сторони вже приступили до його реалізації. Це одна частина, яка відноситься безпосередньо до Туреччини, та інша, яка має перспективу безперебійного, необхідного Південній і всій іншій Європі газопостачання", - зазначив Боцан-Харченко.

За його словами, "від відсутності остаточного рішення по другій нитці "Турецького потоку" сильно страждають ті ж серби". "З "Південним потоком" у них було абсолютно чітке розуміння свого енергетичного майбутнього. Те ж саме можна сказати і про ряд інших країн регіону", - сказав він.

Нагадаємо, 7 лютого президент Росії Володимир Путін підписав закон про ратифікацію угоди з Туреччиною за проектом газопроводу "Турецький потік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.