Жодних виборів на Донбасі за присутності російських військ – МЗС

Четвер, 9 лютого 2017, 15:09

Німеччина підтримує позицію, що проведення виборів на Донбасі можливе лише з дотриманням стандартів ОБСЄ та відповідно до українського законодавства.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України з приводу висловлювань посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля.

"Ми і надалі продовжуємо покладатися на Федеральний уряд та наших німецьких друзів, які відіграють одну з ключових ролей у формуванні міжнародної коаліції на підтримку України у боротьбі з російською агресією. Саме Німеччина має вирішальний вплив на РФ та змушує Кремль виконувати свої зобов’язання згідно з Мінськими домовленостями", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що реагуючи на висловлювання посла, його було запрошено до МЗС, задіяні інші дипломатичні канали.

"Ми отримали чіткий сигнал з Берліна на підтримку України у її боротьбі проти російської агресії та в рамках переговорів в нормандському форматі, які спрямовані на повернення миру на Донбасі. У Берліні чітко дали зрозуміти, що саме Росія несе усю відповідальність за цей конфлікт. Надзвичайно важливо було почути від Берліна запевнення, що будь-які вибори на Донбасі мають бути проведені з дотриманням стандартів ОБСЄ та відповідно до українського законодавства", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголосили, що попри зрозумілу негативну реакцію українського суспільства, не варто вдаватися до акцій перед німецьким посольством.

"Чітка і послідовна позиція України полягає в тому, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише після виведення з України підрозділів російських збройних сил, а також створення таких безпекових передумов, щоб вони відбулися у вільний та демократичний спосіб з дотриманням стандартів ОБСЄ та у чіткій відповідності до українського законодавства", - йдеться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.