В Росії назвали провокацією доповідь про масові страти у сирійській в'язниці

Четвер, 9 лютого 2017, 16:13

В Росії назвали провокацією доповідь правозахисної організації Amnesty International про масові страти в сирійській в'язниці Сайдная під Дамаском.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає ТАСС.

"По суті, ми стикаємося зі ще однією цілеспрямованою провокацією, мета якої - підлити масла у вогонь внутрішнього сирійського конфлікту, що вже згасає, та почати нагнітати ситуацію, а також змусити сирійців сильніше ненавидіти один одного", - заявила Захарова.

"Авторів цього матеріалу, що не відповідає дійсності, цього фейку, не бентежить навіть власне зізнання в тому, що наведені ними астрономічні цифри кількості жертв є результатом певних арифметичних розрахунків, які були проведені на основі свідчень неназваних осіб", - додала вона.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Amnesty International у своєму звіті повідомила, що близько 13 тисяч осіб були страчені протягом п'яти років в сирійській урядовій в'язниці Сайдная поблизу Дамаска.

Доповідь складена на основі інтерв'ю 84 свідків, включаючи охоронців, в'язнів і суддів.

У ній зазначається, що принаймні один раз в тиждень в період з 2011 по 2015 рік групи до 50 осіб вивозили з тюремних камер для судових процесів, били, а потім вішали посеред ночі.

Згодом у міністерстві юстиції Сирії заявили, що доповідь Amnesty International про страту 13 тисяч осіб у в'язниці під Дамаском не відповідає дійсності та є частиною наклепницької кампанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.