США можуть продовжити і розширити військову присутність в Сирії

П'ятниця, 10 березня 2017, 08:48

США розраховують на розширення і продовження своєї військової присутності в Сирії для прискорення боротьби проти "Ісламської держави".

Про це заявив командувач збройними силами США на Близькому Сході генерал Джозеф Вотел, виступаючи перед сенаторами, повідомляє Associated Press.

Вотел заявив, що йому потрібно більше звичайних збройних сил США для забезпечення стабільності одразу після того, як бойовиків ІДІЛ переможуть у їхній самопроголошеній столиці сирійському місті Ракка.

Американські військові, за словами генерала, не можуть просто так піти після того, як завершиться боротьба, тому що сирійцям необхідно допомогти із забезпеченням мирного переходу влади місцевим керівникам.

Вотел повідомив, що за останні дні до Сирії прибули близько 400 військових США, більше половини з них - морські піхотинці, які мають на озброєнні гаубиці, і розміщені біля міста Ракка, а решта - рейнджери, які вирушили в північні райони Сирії для того щоб вгамувати сутички між турецькими і сирійськими військами біля кордону.

"Я думаю, коли ми перейдемо до останньої частини цієї операції і матимемо певну стабільність, ми побачимо необхідність у більшій кількості звичайних сил", - сказав Вотел.

До недавнього часу військова присутність США в Сирії складалася з бійців сил спеціальних операцій, які тренували місцевих військових і підтримували сирійські війська.

Нагадаємо, Сполучені Штати направили артилерійську батарею морської піхоти у Сирію, щоб допомогти розгромити "Ісламську державу" у місті Ракка, яке вважається сирійською столицею ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.