Прем'єр Британії закликала боротися з російським впливом на Балканах

П'ятниця, 10 березня 2017, 09:23

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей закликала Захід активніше протистояти спробам РФ дестабілізувати Балкани.

Про це вона заявила на саміті ЄС, текст її виступу опублікований на сайті британського уряду.

"У світлі спроби перевороту у Чорногорії я закликатиму, щоб ми робили більше з метою протистояти кампанії дезінформації, яку проводить Росія з метою дестабілізації ситуації, і щоб ми збільшили свій інтерес до співпрації з цим регіоном" - заявила Тереза Мей.

Нагадаємо, спеціальний прокурор Чорногорії заявив, що деякі державні структури Росії причетні до підготовки путчу в день парламентських виборів минулого року.

16 жовтня 2016 року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

Зараз двох підозрюваних розшукує Інтерпол. У них є російське громадянство, і вони курирували підготовку до держперевороту.

Раніше прокуратура Чорногорії називала двох росіян - Едуарда Широкова і Володимира Попова - організаторами спроби держперевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.