Країни Бенілюксу та Вишеграду обговорять майбутнє ЄС

П'ятниця, 10 березня 2017, 12:55

Бельгія, Нідерланди і Люксембург, чи так званий Бенілюкс, запропонували Польщі, Чехії, Угорщині та Словаччині зустрітися у Нідерландах для обговорення майбутнього Європейського Союзу.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє Reuters.

Під час спільного виходу до преси разом з прем'єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем і прем'єр-міністром Люксембургу Ксавьє Беттелем, Рютте заявив журналістам трьох країн Бенілюксу, що уряди цих країн хочуть зробити свій внесок у майбутнє ЄС.

"Ми вирішили запросити країни-члени Вишеградської групи приїхати до Нідерландів, щоб провести спільні переговори з Бенілюксом щодо майбутнього Євросоюзу, пізніше ми в цьому році плануємо також подібну зустріч з трьома прибалтійськими країнами", - сказав Рютте.

"Ми хочемо обʼєднати країни Вишеградської групи та Балтії, щоб сказати, що ми сильніші разом, навіть якщо це іноді не так просто буває", – додав у свою чергу очільник уряду Люксембургу Беттель.

Раніше повідомлялося, що країни Вишеградської четвірки розробили пропозиції для Європейського Союзу, які призначені для зміцнення позицій держав-членів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.