Польська опозиція хоче висловити вотум недовіри уряду Шидло

П'ятниця, 10 березня 2017, 13:29

Найбільша опозиційна "Громадянська платформа" наступного тижня подасть у Сеймі пропозицію про висловлення недовіри нинішньому польському уряду.

З такою заявою виступив лідер "Громадянської платформи" Гжегож Схетина, повідомляє PAP.

"Ми зробимо це для того, щоб дати чіткий сигнал, що політика, яку проводять пані прем'єр-міністр Бета Шидло, голова ПіС Ярослав Качиньський, а також президент Анджей Дуда, призводить до вигнання Польщі з Європи", – сказав Схетина.

Агенція нагадує, що письмову заяву про висловлення недовіри може подати на імʼя маршалка Сейму група чисельністю не менше 46 депутатів, зміст повинен включати в себе проект резолюції, що містить висловлення недовіри для всієї  Ради Міністрів, а також імʼя кандидата на посаду майбутнього прем'єр-міністра.

Голосування над пропозицією за регламентом проводиться не раніше, ніж через 7 днів після її внесення. Для вираження уряду вотуму недовіри потрібна більшість депутатів, тобто, принаймні, 231 голос.

Схетина також повідомив, що на початку травня у Варшаві буде організовано маніфестацію.

"Під час травневих свят ми організуємо велику демонстрацію в Варшаві у співпраці з іншими опозиційними політичними партіями …", – додав лідер партії.

Нагадаємо, лідери ЄС повторно призначили Дональда Туска головою Європейської ради, подолавши спротив Польщі.

Через це Польща може заблокувати підсумкову заяву саміту ЄС.

Раніше повідомлялося, що прем’єр Польщі Беата Шидло звернулася до лідерів ЄС з листом, в якому просить не підтримувати Туска у переобранні на новий термін.

4 березня уряд Польщі офіційно висунув кандидатуру польського євродепутата Яцека Саріуш-Вольського на пост голови Європейської ради замість Туска.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.