Бундесрат не визнав Марокко, Алжир і Туніс "безпечними країнами"

П'ятниця, 10 березня 2017, 14:49

Верхня палата німецького парламенту, Бундесрат, відхилив пропозицію федерального уряду Німеччини зарахувати Марокко, Алжир і Туніс до так званого списку безпечних країн.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Варто відзначити, що позиція парламенту з цього питання  має вирішальний вплив при ухваленні рішення щодо надання притулку в Німеччині біженцям з цих держав.

"Проект закону не набрав необхідну більшість в 35 голосів у 69-місному парламентському органі. Члени Бундесрату не підтримали ініціативу "чорно-червоної" коаліції", – відзначає видання.

Deutsche Welle нагадує, що в червні минулого року аналогічний законопроект було знято з порядку денного Бундесрату в зв'язку з великою ймовірністю його провалу.

Законопроект було винесено на повторний розгляд після теракту на різдвяному ярмарку в Берліні в грудні 2016 року.

Як відомо, в травні 2016 року Бундестаг схвалив відповідний законопроект. Метою законодавчих змін було прискорення процесу розгляду заявок про надання притулку від мігрантів з цих країн і їх можливу депортацію.

Варто додати, що у вересні 2014 року була схвалена ініціатива німецького уряду про внесення до списку "безпечних" країн Сербії, Македонії, а також Боснії і Герцеговини. Пізніше до цього переліку були включені Албанія, Косово і Чорногорія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.