В Польщі змирилися з переобранням Туска: Дуда офіційно привітав його

П'ятниця, 10 березня 2017, 18:38

Президент Польщі Анджей Дуда, що є представником керівної партії Польщі "Право і Справедливість" привітав Дональда Туска, який, як відомо, повʼязаний з нині опозиційною "Громадянською платформою" з переобранням на посаду глави Європеської ради.

Відповідне звернення опубліковане на сайті канцелярії президента Польщі.

"Шановний пане Голово, вітаю з отримання підтримки більшості країн ЄС щодо продовження терміну Ваших повноважень на посаді голови Європейської Ради", – йдеться у привітанні.

"Я сподіваюся, що в майбутньому вдасться знову відновити європейську єдність на основі принципу рівних держав і вільних народів", – додав Дуда.

Нагадаємо, лідери ЄС повторно призначили Дональда Туска головою Європейської ради, подолавши спротив Польщі.

Варто зазначити, що глава партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський спочатку не став коментувати переобрання Туска, відмовившись від спілкування з журналістами.

Раніше він жорстко опирався призначенню Туска, покладаючи на нього непряму провину за загибель свого брата - президента Леха Качинського у Смоленській катастрофі.

Потім на прес-конференції Качинський розкритикував той факт, що був "обраний політик, який порушував усі правила". Крім того, він висловив розчарування позицією прем'єра Угорщини Віктора Орбана, який також підтримав кандидатуру Туска.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.