Уряд Німеччини планує збільшити бюджетні витрати на 2%

Субота, 11 березня 2017, 11:21

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле оприлюднив попередні дані щодо бюджетних витрат наступного року, які свідчать, що у 2018-му році уряду Німеччини планує збільшити витрати бюджету на 1,9%.

Про це пише Deutsche Welle.

За даними міністра, бюджетні витрати в 2018 році становитимуть 335,5 млрд  євро, що на 1,9% більше, ніж показник 2017 року (329,1 млрд євро). Саме такі цифри оприлюднені в підготовленому Мінфіном проекті документа, що містить основні пункти бюджету на наступний рік.

За планами Шойбле, у федеральних фінансах не передбачено нових боргів. Така ситуація існує з 2014 року.

"Ми збережемо курс минулих років і подамо приклад надійності як всередині країни, так і за її межами", – заявив чиновник, знайомий з ходом підготовки проекту бюджету на 2018 рік.

За його словами, основну увагу в плануванні видатків в наступному році приділяється внутрішньої і зовнішньої безпеки країни, а також врегулювання кризи, пов'язаного з припливом біженців.

Разом з тим, у зв'язку з наміченими на вересень парламентськими виборами вважається малоймовірним, що основні пункти бюджетного планування на 2018 рік у незміненому вигляді увійдуть в остаточний проект бюджету і в підсумку будуть прийняті бундестагом.

Проект документа за основними пунктами бюджету буде затверджений на засіданні уряду 15 березня.

Крім того, німецький уряд планує прийняти підготовлений Шойбле фінансовий план до 2021 року, передбачає відмову від нової заборгованості. Він ставить завдання знизити загальну заборгованість країни до 2020 року до рівня менш як 60% ВВП, що відповідає вимогам щодо фінансової стабільності єврозони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.