У Батумі спецназ розігнав стихійний мітинг біля будівлі МВС

відео
Неділя, 12 березня 2017, 10:23

У неділю вранці керівники адміністрації президента Грузії та уряд Аджарської автономної республіки проводять екстрене засідання щодо масових заворушень, які відбулися в ніч на неділю.

Про це повідомляє грузинський телеканал Rustavi 2.

Протести почалися у суботу ввечері після того, як співробітник патрульної поліції зупинив машину за порушення правил дорожнього руху, і, як стверджують очевидці, образив водія.

Водія підтримали місцеві жителі, після чого почалася бійка. Учасники акції заявили, що після призначення нового начальника патрульної поліції Малхаза Батіашвілі поліція стала необґрунтовано виписувати великі штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Паралельно почалися заворушення біля будівлі головного управління внутрішніх справ Аджарії, зібралося близько тисячі протестувальників.

Заворушення тривали протягом кількох годин. Люди кидали різні предмети в управління поліції, пошкодили кілька машин і підпалювали дерева.

За інформаціює Грузія онлайн, проти протестувальників перед будівлею управління поліції Аджарії правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Міністр внутрішніх справ Гіоргі Мгебрішвілі виступив із заявою щодо інциденту. За його словами, загалом 40 осіб були затримані. Він запевнив, що співробітники поліції будуть діяти адекватно і закликав населення утриматися від агресії.

"Я раджу всім залишатися вдома", - сказав Мгебрішвілі.

До лікарень Батумі потрапили 33 особи, в тому числі 15 поліцейських, заявив міністр охорони здоров'я Аджарії Заала Мікеладзе.

Зранку біля управління поліції протестувальників не було, муніципальні служби розчищають прилеглі вулиці від сміття, прибирають автомобілі, які пошкодили під час заворушень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.