Фійон став фігурантом ще одного скандалу через костюми від "друга-благодійника"

Понеділок, 13 березня 2017, 10:10

Кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон отримав нещодавно у подарунок від таємного благодійника два костюми вартістю 13 тисяч євро, а загалом протягом п'яти років йому подарували одяг на суму майже 50 тисяч євро.

Про це повідомляє Journal du Dimanche.

За останні п'ять років кандидат від консерваторів отримав одягу на суму 48 тисяч євро від компанії Arnys, яка робить на замовлення одяг для багатих і знаменитих осіб.

З цієї суми 35 500 євро було сплачено готівкою, яку, як правило, приносить молода жінка в магазин на вулиці Рю де Севр.

Повідомляється, що два костюми, які було куплено у лютому - незабаром після скандалу у справі про фіктивне працевлаштування його дружини, було оплачено чеком.

В інтерв'ю виданню Les Echos Фійон заявив: "Друг подарував мені костюми в лютому. Ну і що з того?"

"Хочу відзначити, що моє особисте життя є предметом всіляких розслідувань. Я не знаю, хто намагається мені нашкодити", - сказав він.

За інформацією BBC, у Франції граничний ліміт пожертвувань для кандидатів становить 4,6 тис. євро.

Раніше повідомлялося, що кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон стикається з новими звинуваченнями, цього разу в тому, що він не задекларував безвідсотковий кредит у сумі 50 тисяч євро.

Нагадаємо, 31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Прокуратура Франції розпочала розслідування, яке потім розширили і на його сина та доньку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.