Політичні партії Британії попередили про загрозу російських кібератак - ЗМІ

Понеділок, 13 березня 2017, 10:37

Співробітники британського Центру урядового зв'язку (GCHQ), спецслужби, яка відповідає за забезпечення захисту інформації державних органів у армії, провели екстрену нараду з британськими політичними партіями попередивши їх, що вони знаходяться в небезпеці російських кібератак.

Про це повідомляє The Times із посиланням на джерела в спецслужбах.

За даними видання, GCHQ тепер розглядає захист політичної системи від іноземних хакерів, як "першочергове завдання".

Вони побоюються, що російські хакери можуть вкрасти і оприлюднити внутрішню електронну переписку або приватні бази даних політичних поглядів виборців в спробі завдати шкоди репутації політичним партіям.

Кіран Мартін, виконавчий директор Національного центру кібербезпеки (NCSC), направив лідерам всіх основних політичних партій лист, в якому пропонує кваліфіковану допомогу у зміцненні безпеки і захисту від кібератак і злому.

NCSC організує семінар" з питань кібербезпеки для політичних партій із Центром по захисту національної інфраструктури, який буде надавати консультації з більш широких питань безпеки.

"Ви будете ознайомлені з висвітленням подій у Сполучених Штатах Америки, Німеччині та інших країнах, які нагадують нам про можливості ворожих дій по відношенню до політичної системи Великої Британії. Йдеться не тільки про мережеву безпеку власних систем політичних партій. Напади на наші демократичні процеси виходять за рамки цього і можуть включати напад на парламент, приймальні, аналітичні центри та облікові записи електронної пошти", - йдеться у листі Мартіна.

GCHQ вирішив узяти під захист політичні партії після того, як їм вдалося зірвати спроби кібератак на висвітлення виборів корпорацією ВВС. За кібератакою, як вважають, стоїть прокремлівська група хакерів Fancy Bears. Напад стався після того, як російські хакери зламали 11 французьких телеканалів.

GCHQ простежив джерело атак на французів до Росії і проінформував корпорації та інші засоби масової інформації про захист їхніх систем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.