Конгресмен США обурив соцмережі, підтримавши лідера голландських ультраправих

Понеділок, 13 березня 2017, 11:24

Американський конгресмен-республіканець Стів Кінг викликав негативну реакцію у соціальних мережах після того, як висловив підтримку голландському політику Герту Вілдерсу, відомому антиісламськими і антимігрантськими поглядами.

Про це повідомляє ВВС.

"Вілдерс розуміє, що культура і демографія - це наша доля. Ми не можемо відновити нашу цивілізацію чужими дітьми", - написав Кінг у Twitter.

Він також додав до допису зображення, на якому Вілдерс зображений захисником західної цивілізації від навали мусульман, зокрема, з Туреччини.

У коментарях до твіту Кінга називають "божевільним" і пропонують залишити посаду. Втім, є чимало коментаторів, які підтримують його ідеї.

Конгресмен Кінг, який представляє штат Айова, є рішучим прихильником скасування у США надання громадянства за народженням.

Згідно з Конституцією США, всі діти, народжені у Сполучених Штатах, отримують громадянство, в тому числі діти сімей, які проживають нелегально в Америці.

Кінг наполягає на радикальній реформі тлумачення 14-й поправки Конституції США, з тим, щоб вона  більше не давала права дітям нелегальних мігрантів отримувати паспорт США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.