Партія Фійона опублікувала антисемітську карикатуру на Макрона, а потім вибачилася

фото
Понеділок, 13 березня 2017, 11:28

Партія кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона "Республіканці" опублікувала у Twitter антисемітську карикатуру на незалежного кандидата Еммануеля Макрона, та згодом вибачилася за це.

Про це повідомляє Lexpress.fr.

За даними видання, консервативні "Республіканці" опублікували у Twitter карикатуру на Макрона, де він був зображений банкіром з гачкуватим носом, в циліндрі та червоним серпом, яким зрізає сигару.

Фото з сайту Lexpress.fr

Зображення нагадувало антисемітську пропаганду часів Другої світової війни, коли уряд Віші у Франції співпрацював з нацистами та, зокрема, щодо депортації та знищення євреїв. Макрон не єврей, але карикатура відсилала до його минулого, коли він працював інвестиційним банкіром Ротшильда.

Повідомляється, що після публікації зображення з назвою "Правда про галактику Макрона" одразу ж послідували різні коментарі з критикою. Згодом твіт був видалений, а сам Фійон назвав таку карикатуру "неприйнятною".

Фійон заявив, що розуміє обурення, яке спричинив твіт, оскільки це "викликало образи темного періоду історії".

"Я не терпітиму, щоб моя партія використовувала карикатури, які використовують для антисемітської пропаганди", - написав Фійон у своєму Twitter.

Повідомляється також, що Фійон попросив покарати причетних до цього.

Нагадаємо, кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон став фігурантом ще одного скандалу. Він отримав нещодавно у подарунок від таємного благодійника два костюми вартістю 13 тисяч євро, а загалом протягом п'яти років йому подарували одяг на суму майже 50 тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.