Екс-лідеру Каталонії заборонили займати державні посади протягом 2 років

Понеділок, 13 березня 2017, 14:46

Вищий Суд Справедливості Каталонії (TSJC) виніс рішення у справі колишнього президента Каталонії Артура Маса, заборонивши йому обіймати державні посади на термін два роки.

Про це повідомляє El Pais.

Рішення винесено в якості покарання за невиконання рішення Конституційного суду і організації референдуму з питання незалежності Каталонії 9 листопада 2014 року. Крім того, Мас оштрафований на 36 500 євро.

Ірен Рігау, Артур Мас, Джоана Ортега 

Подібні покарання отримали також соратники Мас. Колишньому віце-президенту Джоані Ортезі заборонили займати державні посади на термін 1 рік і 9 місяців і оштрафували на 30 тисяч євро, а міністр освіти Ірен Рігау отримала заборону на 1 рік і 6 місяців і штраф у 24 тисячі євро.

Нагадаємо, президент Каталонії Карлес Пучдемон пообіцяв провести референдум про незалежність від Іспанії зі згодою або без згоди центрального уряду.

Раніше іспанський прем'єр-міністр Маріано Рахой категорично відкинув можливість проведення будь-якого референдуму в Каталонії щодо відділення від Іспанії.

У грудні 2016 року Конституційний суд Іспанії одноголосно схвалив прохання уряду країни призупинити дію двох резолюцій парламенту Каталонії щодо проведення референдуму про незалежність провінції у 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.