Меркель сподівається на конструктивний діалог з Трампом

Понеділок, 13 березня 2017, 16:02

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сподівається, що зможе провести конструктивні переговори з президентом США Дональдом Трампом.

Про це пише Zeit Online.

"Безпосередня розмова – це завжди набагато краще, ніж говорити один про одного", – сказала Меркель під час зустрічі з представниками німецького бізнесу в Мюнхені.

За її словами, США є головним торговельним партнером і надалі такими залишаться. Як очікується, запланована зустріч у Вашингтоні у вівторок буде включати в себе обговорення, угоди про ЗВТ між ЄС та США (ТТIP). Також відомо, що Меркель у поїздці будуть супроводжувати керівники Siemens, BMW і Schaeffler.

"Це звичайний, але корисний і необхідний обмін думками з президентом з наших найважливіших і найближчих трансатлантичного партнера",– озвучив на зустрічі позицію Меркель речник уряду Штефан Зайберт. 

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель здійснить офіційний візит до США 14 березня.

Раніше повідомлялося, за даними Reuters, президент США Дональд Трамп буде просити у канцлера Німеччини Ангели Меркель поради щодо того, як США можуть допомогти у врегулюванні конфлікту на сході України, та як взаємодіяти з російським президентом Володимиром Путіним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.