Меркель підтримала Нідерланди у конфлікті з Туреччиною

Понеділок, 13 березня 2017, 16:18

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала Нідерланди у конфлікті з Німеччиною, заявивши, що у голландців є "повна підтримка і солідарність".

Про це вона сказала на економічному форуму в Мюнхені, повідомляє Deutsche Welle.

Меркель назвала "абсолютно неприйнятними" порівняння голландських чиновників із нацистами, до яких публічно вдався президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

"Такі порівняння стосовно Нідерландів, які постраждали від нацизму, абсолютно неприйнятні. І саме тому Нідерланди мають мою повну підтримку і солідарність", - сказала Меркель.

Нагадаємо, Євросоюз закликав Туреччину утриматися від надмірних висловлювань і дій, які в подальшому можуть призвести до загострення відносин з країнами-членами ЄС.

Як відомо, в суботу влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, бо її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення відносин між країнами.

Також у суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдуму.

Глава МЗС Туреччини заявив, що Анкара продовжить вживати заходів проти Нідерландів, поки голландський уряд не вибачиться за дипломатичний скандал.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав міжнародні організації ввести санкції проти Нідерландів.

Минулого тижня кілька європейських країн відмовили турецьким політикам у проведенні політичних мітингів серед турецьких емігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.