Більшість німців проти агітації турецьких політиків у країні – опитування

Понеділок, 13 березня 2017, 19:14

Три чверті німців виступили проти агітації турецьких політиків у Німеччині.

Такими є дані опитування YouGov, проведеного на початку березня, повідомляє Статистичний портал.

55 % опитаних на запитання соціологів відповіли, не слід "ні в якому разі не дозволяти" агітаційні виступи агітаційних політиків, ще 22 % зупинилися на варіанті "скоріше не дозволяти".

Таким чином, три чверті населення не схвалюють агітацію за розширення повноважень турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана на території Німеччини.

Лише 4% респондентів вважають, що така агітація має бути дозволена "за будь-яку ціну".

Раніше міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр розкритикував прагнення Анкари домогтися проведення агітаційних заходів турецьких політиків на території Німеччини.

Реджеп Таїп Ердоган порівняв політику ФРН щодо Анкари, коли були скасовані заходи за участі турецьких міністрів, з методами націонал-соціалістів. Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала слова турецького політика "недоречними" і невиправданими.

Як відомо, в суботу влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, бо її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення відносин між країнами.

Також у суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.