Бельгійське місто Антверпен скасувало зустрічі турків на підтримку конституційних змін

Вівторок, 14 березня 2017, 10:17

Мерія бельгійського міста Антверпен скасувала заплановані інформаційні зустрічі турецької опозиційної "Партії націоналістичного руху", яка разом із керівною партією "Справедливості та розвитку" виступає на підтримку конституційної реформи Туреччини, що передбачає перехід від парламентської до президентської системи.

Про це повідомив глава організації "Турецьке об'єднання в Бельгії", передає Daily Sabah.

Мерія міста Антверпен скасувала дві інформаційні зустрічі "Партії націоналістичного руху" щодо майбутнього референдуму в Туреччині через декілька годин після того, як місця були заброньовані.

Опозиційна турецька партія разом із керівною партією "Справедливості та розвитку" виступають на підтримку кампанії "Так" щодо майбутнього референдуму з питання конституційної реформи.

За словами глави організації "Турецьке об'єднання в Бельгії", бельгійські ультраправі екстремісти скаржилися щодо інформаційних зустрічей турків та погрожували мерії, що вони проти проведення таких кампаній.

Нагадаємо, останнім гучним епізодом став дипломатичний скандал між Туреччиною та Нідерландами після того, як голландська влада не дозволила приїхати в Роттердам главі МЗС Туреччини і видворила турецького міністра у справах сім’ї та соцполітики.

Додамо, що раніше агітаційні заходи турецьких міністрів були скасовані у німецьких містах Гаггенау та Кельн, що призвело до нового витка напруженості між Німеччиною і Туреччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.