Туреччина розкритикувала звіт "Венеціанки" щодо конституційної реформи

Вівторок, 14 березня 2017, 13:18

Туреччина відкинула звіт Венеціанської комісії, де йдеться про те, що запропоновані зміни до Конституції країни будуть великим ударом по демократії, заявивши, що експерти заполітизовані.

Про це повідомляє Reuters.

"Венеціанська комісія, група експертів з правових питань в Раді Європи, заявила у п'ятницю, що запропоновані зміни, які різко збільшать повноваження президента Реджепа Таїпа Ердогана, є небезпечним кроком назад для демократії", - повідомляє агентство.

"З турецької точки зору, такий повністю політичний і суб'єктивний звіт не має цінності", - заявив у своєму Twitter міністр юстиції Бекір Боздаг.

"З цією доповіддю Венеціанська комісія відмовилася від своєї об'єктивності й компетентності, втратила неупередженість, стала політизованою та заплямувала свій престиж", - сказав він.

За його словами, Венеціанська комісія прийняла сторону кампанії, яка виступає проти конституційних змін.

Боздаг заявив, що доповідь показує погляди лише турецьких опозиційних партії, і що люди дадуть свою відповідь через позитивне голосування на референдумі.

Нагадаємо, референдум щодо конституційних поправок, які мають посилити владу президента Туреччини Ердогана, відбудеться 16 квітня.

Детальніше про турецьку конституційну реформу, що дозволить розширити повноваження президента, читайте у статті на ЄвроПравді: "Нова турецька республіка: мрії та дії Реджепа Ердогана".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: